Без обзира на све притиске српски народ је јединствен

17.12.2022.

Без обзира на све притиске српски народ је јединствен, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, гостујући на телевизији Прва.

Додик је нагласио да је јединство српског народа и српске политике заједнички одговор Републике Српске и Србије на све притиске.

– Увијек сам говорио да је српски народ често страдао, али и да сада показује јединство ма гдје да живи, и код нас у Српској и на Косову и Метохији – рекао је Додик.

Додик сматра да је крајње вријеме да “ми кажемо овом свијету шта су наши циљеви будућих десетљећа и да кажемо да је то свакако српско уједињење у правом смислу”

– Нисам човјек који одустаје од те приче – рекао је Додик.

Додик је истакао да је тежња српског народа када би данас био референдум у Српској о присаједињењу Србији таква да би имали масован излазак и масовну подршку свему томе.

– То је оно што је воља, а невоља је то што међународни фактор ту вољу не уважава, нити је вијековима уназад уважавао, сматрајући да српско национално биће треба да буде разједињено и разбијено у неколико државно правних облика како се не би концентрисало и постало оно што заиста јесте – најмоћнији израз на Балкану – казао је Додик.

Додик је нагласио да је његова идеја да српски народ поручи свијету да има неке опције које су јасне.

– Воља народа је апсолутно јасна и политичари који га представљају, као и они западни, морају да слиједе вољу народа – рекао је предсједник Српске.

Коментаришући ситуацију на Космету, Додик је рекао да је то игра великих, који покушавају да понизе Србе и Србију.

Упитао је и по којој логици Приштина подноси кандидатуру за чланство у Европској унији, а то не може да учини Република Српска?

Подијели: