БиХ ће срушити политички муслимани

11.11.2023.

Политички муслимани ће срушити БиХ, оцијенио је предсједник Републике Српске Милорад Додик у изјави Срни и додао да Срби морају да буду паметни и сачувају Републику Српску.

– Морамо да наставимо да се окупљамо, да враћамо оно што је записано у међународном уговору, који каже да постоји граница између два ентитета, да преко те границе не могу да прелазе оружане снаге једног енитета на простор другог ентитета. Све то лијепо пише, али они су одавно срушили свако слово Дејтонског споразума – истакао је Додик.

Према његовим ријечима, Срби треба да буду паметни, опрезни и да сачувају да Републику Српску, њен територијални интегритет, сувереност.

– Не кријем да нисам поборник ове испреговаране земље у Дејтону. У том Дејтону је направљена грешка што је она опстала, требалo је да буде подијељена на три засебне државе које би могле да заједно направе сарадњу на регионалном ниову – рекао је Додик.

Он је додао да БиХ као таква никада није ни постојала па није ни сада могла да буде предмет одрживости, а у прилог томе говоре и покушаји Сарајева да задрже странце у одлучивању у БиХ.

Додик је подсјетио да су странци креирали све одлуке које су ишле ка томе да сруше уставни поредак.

Он је напоменуо да, када је ријеч о суверености БиХ, најбоље говоре људи попут министар иностраних послова у Савјету министара Елемдина Конаковића који мисле да треба остати само на причама како странци треба да доносе одлуке, те упитао каква је то сувереност.

Додик је указао и на подвалу у вези са имовином и жеље политичког Сарајева да се све оно што је на штету Републике Српске легализује у Уставном суду БиХ.

– Не знам како ће то донијети на ниову Парламентарне скупштине БиХ, то се тамо неће наћи на дневном реду – рекао је Додик.

Додик је поздравио и изјаве појединих опозиционих лидера које питају како је могуће да БиХ иде у ЕУ са ОХР-ом и страним судијама. “То је нешто што дијелимо”, истакао је Додик.

Он је додао да се Конаковић и лидер СДА Бакир Изетбеговић не боре за систем правне државе, него неправне и да отуда и њихова борба за Уставни суд БиХ.

Подијели: