БиХ експеримент и колонија

24.05.2023.

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, реако је током обраћања на 11. сусрету високих представника за питање безбједности у Москви да је српски народ био прва жртва НАТО алијансе.

Такозване хуманутарне интервенције НАТО алијансе су изведене на Србе 1995. и 1999. године, рекао је Додик.

“Послије рата, БиХ је постала експеримент Запада, који вец 30 година неоколонијално намећу законе и управљају БиХ, како раније, тако и данас путем нелегитимног странца”, рекао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да ширење НАТО-а на исток, обојене револуције САД-а и савезника су највећи безбједносни изазови након Хладног рата.

“Најбољи примјер једне такве револуције је обојена револуција у Украјини”, изјавио је Додик.

Трећи велики изазов за свјетску безбједност, сматра Додик, јесте оживљавање идеологије нацизма и фашизма у свијету, посебно у Украјини, која је, како каже, постала инструмент Запада у борби против Русије.

“Данас је геополитички положај Републике Српске веома тежак. Врши се велики притисак, како би се БиХ придружила НАТО-у. Ми заговарамо политику неутралности и остајемо принципијелни по том питању”, поручио је Додик.

Сусрет високих представника за питање безбједности, који се одржава у Москви, окупио је представнике највећих стручњака из више од 100 земаља свијета.

Подијели: