БиХ није оно што причају бошњачки званичници, они су једна трећина БиХ

04.08.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да БиХ није оно што прича бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић и други бошњачки званичници, јер су они једна трећина.

“Они не могу на то да навикну јер су једна трећина која успјешно мобилише странце против Србије, Републике Српске и српског народа. Једина дисциплина у којој они учествују је спортска – што прије се домаћи неког страног амбасадора да клевећу Србију, Александра Вучића, мене и српски народ у цијелини”, истакао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка званичника и Савјета за сарадњу Републике Српске и Србије.

Предсједник Српске је рекао да бошњачки представници мање-више то једино и једнако раде, а најбољи експонент у томе сада је Денис Бећировић.

“Сарајевски политичари се лажно представљају. Они не представљају цијелу БиХ, већ њену трећину. БиХ је састављена од два ентитета и три народа и тамо одлучују представници три народа. Ако нема сва три народа унутра, онда нема БиХ”, нагласио је Додик.

Он је упитао како да се гради БиХ, ако они неће ништа, неће ни “Отворени Балкан”.

“Шта желе? Отворену Малезију? Куда идемо, како да се развијамо. Они су израчунали да би у заједници ‘Отворени Балкан’ било више Срба него Бошњака, што апсолутно није тачно, већ је суштина у томе – не дај Србији да буде јака”, појаснио је Додик.

Он је поручио да ће, без обзира на све притиске и сва клеветања, Српска и Србија остати заједно у томе да одбране дејтонску позицију, а бошњачки представници нека и даље трче и сећијају по својим параобавјештајним џематима.

Подијели: