БиХ пропала држава, не желимо је овакву и нећемо да у њој живимо

07.11.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да се бори за интересе српског народа који представља, а да су Британци највећи непријатељи Српске и Србије.

Додик тврди да су Британци највећи национални и државни непријатељи Српске и Србије, те да уз амбасадора САД у БиХ контролишу опозицију у Српској.

“Лично не држим до њиховог става, јер априори знам да је негативан према нама и зато веома опрезно са мном отварају теме за разговор”, рекао је Додик за “Уна” Телевизију.

Додик је истакао да је у протеклом периоду у Српској много ствари урађено добро, а да незадовољна мањина ствара атмосферу која урушава мишљење о томе.

“Већ сам 20 година на власти са малим прекидом, а моја партија СНСД има највећу подршку”, рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а и као кандидат ове странке за предсједника Републике Српске побиједио је на општим изборима.

Он је за “Уна” Телевизију рекао да је увијек уз народ и да је то формула за успјех, те да СНСД никада ништа није радио спекулативно, па ни на посљедњим општим изборима у БиХ.

“Потврда овога јесте 50.000 људи на митнигу СНСД-а у Бањалуци. То је мени драже од изборне побједе и није забиљежен никада толики број људи на неком скупу у Бањалуци“, додао је Додик.

Он је поновио да се амбасаде САД и Велике Британије у БиХ уплићу у све и да су увијек су против Срба, не желе да буде консолидован српски национални корпус, нити да се уједине Република Српска и Србија.

“Потцјењују државну политику Срба тиме што кажу Kосово се може одвојити из Србије, а Српска мора да нестане у тамници која се зова БиХ”, рекао је Додик.

Он је поновио да је јасно рекао да треба вратити уставну БиХ, у супротном ће Република Српска, у неком тренутку, донијети одлуку о самосталности.

“То је политика од које нећу одустати, иако ћу можда овим угоризити комодитет своје породице. Српски народ и Република Српска морају бити поштовани у БиХ, а трудим се да водим изворну политику Српске”, рекао је Додик.

Он је навео да је комплексна ситуација у БиХ, али да је Дејтонским мировним споразумом успостављен политички систем од два ентитета и три конститутивна народа.

“Дејтонски споразум је урушен и не желимо овакву БиХ и нећемо да у њој живимо. Она је пропала држава, неће је овакву Срби, Хрвати, нити муслимани који желе доминацију. Такође, и странци су незадовољни и стално нешто клевећу”, рекао је Додик.

На питање како ће потрошити буџет предсједника Републике Српске, Додик је рекао на важне ствари као што је санација школа.

“Многи покварено коментаришу буџет предсједника Српске. Ако будемо имали ситуацију да веома брзо треба интервенисати за лијечење ђеце у иностранству, користићемо средства из буџета предсједника. Помоћи ћу и кинематографију, а све је апсолутно прецизирано и транспарентно”, рекао је Додик.

Он је оцијенио да је новизабрани члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Жељка Цвијановић важан кадар и да је веома посвећена интересима Српске.

“Мислим да ће Република Српска у њој имати важног функцинера који неће дозволити скрнављење ни минималних интереса Српске. Она је мој близак сарадник већ 20 година и најбоље је рјешење за члана Предсједништва БиХ”, закључио је Додик.

Подијели: