Бореновић враћа стару лаж и подвалу у јавни простор

09.04.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да након тешког и дугог зимског сна прољећем пробуђени Бранислав Бореновић враћа стару лаж и подвалу у јавни простор само да би о нечему причао.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Бореновића да му је високи представник за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ одговорио да се БиХ придружила ЕУ санкцијама против Русије, Додик је упитао зашто Бореновић питање о наводним санкцијама Руској Федерацији није поставио руском Министарству спољних послова него је питао Бореља.

– Зар Бореновић није чуо изјаву руског амбасадора од прије неколико дана да је БиХ на списку пријатељских земаља Руске Федерације. Како је то могуће ако су на снази “санкције”, које Бореновић очито призива. Да је заиста кренуо да истражује самозадату тему, није морао да пише никоме ван БиХ. Могао је сам да открије да ни Предсједништво БиХ ни Савјет министара никада нису донијели одлуку о санкцијама Руској Федерацији – нагласио је Додик.

Он је констатовао да Бореновића уопште не занима ни Руска Федерација ни ко јој је и када увео санкције.

– Бореновић користи један нерадни дан у којем и он може добити мало медијског простора, а да се не говори о распаду ПДП. Препоручио бих му мање шупље приче, више теренског рада, више конкретних приједлога за стварне, а не измишљене проблеме – рекао је Додик.

Ако се тако буде понашао, додао је Додик, ПДП-у ће након свих турбуленција остати бар име.

– И то не што су га Бореновић и (Игор) Црнадак успјели сачувати, него што они који су им дали име никад не предају ауторска права. Биће да су им дали и теме за недјељно разбијање монотоније – нагласио је Додик.

Подијели: