Честитка Mајдову на освајању бронзе у Абу Дабију

24.10.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је репрезентативцу Србије у џудоу Немањи Мајдову из Источног Сарајева освајање бронзане медаље на Гренд слему у Абу Дабију у категорији до 90 килограма.

Додик је нагласио да је Мајдов, заједно са својим оцем Љубишом који му је тренер, по ко зна који пут показао супериорност, храброст, срчаност и надмоћ на спортском терену.

– Освајање бронзане медаље је једно у низу одличја којим сте се заслужено окитили, а нас све који стојимо уз Вас и подржавамо Ваш спортски дух и снагу, учинили поносним и срећним – истакао је Додик у честитки.

Пожелио је Мајдову и његовом оцу још много успјеха и медаља, као и личне и породичне среће.

– Желим да у годинама које су пред Вама наставите да нижете побједе и останете велики спортиста храброг срца који ће још дуго господарити на спортским мегданима – нагласио је Додик, додавши да је ова медаља из Абу Дабија значајно признање великом труду, раду, одрицању и таленту Немање Мајдова.

Џудиста из Источног Сарајева Немања Мајдов освојио је бронзану медаљу на гренд слему у Абу Дабију у категорији до 90 килограма након што је у борби за бронзу савладао Дидара Камзу из Казахстана.

Мајдов је савладао Ксан Ћија ипоном, затим Нијемца Мартина Матијаса вазаријем и Таџикистанца Џакхонгира Маџидова ипоном. У полуфиналу је заустављен од Беке Гвинијашвилија из Грузије.

Ово је шеста Гренд слем медаља у каријери за Мајдова, а четврта бронзана.

Подијели: