Честитка МУП РС поводом крсне славе Светог Архангела Михаила

20.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила, упутио је честитку министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Kострешевићу и свим припадницима МУП-а, саопштено је из Kабинета предсједника Српске.

– У име грађана Републике Српске и у своје име, Вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, упућујем искрене честитке поводом крсне славе – Светог Архангела Михаила. Kонтинуираним развојем и унапређењем својих капацитета, а радећи у складу са Уставом и законима, МУП Српске је досегао високе професионалне стандарде и стекао поштовање и повјерење грађана, али и других полицијских агенција из региона – наводи се у честитки предсједника Српске.

Додик је нагласио да је “Република Српска поносна што данас има јаку, стабилну, савремену, професионалну и веома организовану полицијску структуру која је темељ даљег развоја и изградње Републике и заштите права, безбједности и имовине свих њених грађана”.

– Обиљежавање крсне славе је прилика да се са посебним поштовањем сјетимо свих страдалих припадника МУП-а у Одбрамбено-отаџбинском рату. Њима дугујемо вјечну захвалност, јер су своје животе дали за Републику Српску и њена покољења и исписали својим именима свијетлу страницу наше историје. Увјерен да ћете и у будућности наставите да се професионално и патриотски односите према овом часном, али одговорном и тешком занимању, желим вам срећну славу, као и много здравља и успјеха у приватном и професионалном животу – наводи се у честитки предсједника Српске.

Подијели: