Честитка поводом 70. рођендана Си Ђинпинга

15.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је најискреније честитке предсједнику Кине Си Ђинпингу поводом 70. рођендана уз жеље за добро здравље, срећу и успјех на свим пољима.

“Увјерен сам да ће под Вашим вођством Народна Република Кина да настави да постиже импресивне резултате како на унутрашњем, тако и на међународном плану. На темељима социјализма с кинеским карактеристикама водите Вашу земљу у правцу даљег напретка, истовремено показујући солидарност према свим народима у тешким временима, али и преузимајући одговорност у борби противх глобалних изазова”, истакао је Додик у честитки.

Предсједник Српске је овом приликом поново указао на пуну подршку спољнополитичким визијама и иницијативама предсједника Кине, као што су изградња друштва заједничке будућности човјечанства, концепт развоја мултилатеризма, као и иницијативе за глобални развој и глобалну безбједност.

“Такође, изражавам спремност за унапређење сарадње на свим пољима за доборобит наша два народа. Уз велику захвалност на подршци и помоћи Ваше земље, као и најбоље жеље за просперитет и благостање братског кинеског народа, молим Вас, уважени предсједниче, да примите изразе мог дубоког поштовања”, навео је предсједник Српске.

Подијели: