Честитка поводом јубилеја: 30 година преданог и успјешног рада Републичког завода за статистику

11.11.2022.

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је директору Републичког завода за статистику Дарку Милуновићу и свим запосленим велики и значајан јубилеј – 30 година постојања, истичући да је ова институција све ове године јавности и својим корисницима пружала поуздане, тачне и квалитетне статистичке податке који су одражавали право стање ствари у разним областима од привредног и економског до политичког и друштвеног живота.

Додик је нагласио да Републички завод за статистику производи и врши достављање статистичких података на стручан и транспарентан начин, те да презентује основне макроекономске показатеље о БДП, просјечној плати, броју запослених, индустријској производњи, инфлацији, спољној трговини, извозу, увозу…

– Немогуће је замислити израду и најједноставнијих студијских материјала без квалитетних и поузданих података Републичког завода за статистику што је од великог значаја за Републику Српску и њену државност. Такође, захваљујући знању, стручности, оспособљености и преданом раду запослених у овој институцији, који обављају веома одговоран посао, као и власти која је допринијела оснивању Завода и његовом развоју данас имамо веома значајну институцију која је један од стубова сваке државе – нагласио је Додик.

Он је истакао да је власт у Српској учинила посебан напор како би запослени у Заводу за статистику имали што боље услове за рад, а то је куповина новог простора у пословном комплексу у улици Владике Платона у Бањалуци.

Додик је указао да оно што је најдрагоцјеније у Заводу, као и сваком другом јавном предузећу, јесу људи.

Он је рекао да је ријеч о веома квалитетном кадру који је успио да у протекле три деценије успјешно извршава своје радне задатке чиме су допринијели да данас Српска има институцију која је препозната не само у Републици Српској, него и у региону и на међународној сцени.

– Нека ваша мисија и даље остане пружање поузданих, квалитетних, правовремеих и међународно упоредивих статистичких података. Желим вам још много успјеха, јачање стручних и инфраструктурних капацитета, као и наставак професионалне независности и објективности – поручио је Додик.

Подијели: