Честитка поводом поласка у школу, “Азбучицa” за све првачиће у Српској

01.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одлучио је да свим ученицима који полазе у први разред основне школе у Републици Српској поклони књигу “Азбучица”.

Из Кабинета предсједника Републике саопштено је да ће од сутра до краја наредне седмице сви ученици првих разреда у Српској, њих више од 10.000, добити ову вјежбанку, посвећену прије свега учењу читања и писања, која на 163 странице, према најсавременијим педагошким стандардима, уводи дјецу у свијет писања и читања ћирилице.

Ова вјежбанка је конципирана тако да дјеци омогући да уче кроз забаву због чега се у њој налази велики број интерактивних задатака, мозгалица, сјецкалица, ребуса и слагалица прилагођених дјеци која уче читање и писање.

“Одлучио сам да вам поклоним ову књигу јер ће она помоћи да научите да пишете и читате, да научите нашу азбуку, нашу ћирилицу. Ова књига ће помоћи да напишете своје прве поруке баки и дједу, родитељима и другарима, да прочитате своју прву књигу и прву пјесму, а неки од вас и да створе своје пјесме, приче и књиге! Драго ми је што на овај начин могу бити дио вашег поласка у школу”, навео је предсједник Српске у писму свим првачићима у Српској.

Додик је пожелио да полазак у школу и школовање буду пут новог знања, нових другарстава и пријатељстава.

“Нека сваки нови школски дан и сви распусти који долазе испуне дјетињство и одрастање радошћу, радозналошћу, маштом, срећом и љубављу! Желим да знате и никада не заборавите да је свако од вас који је сада кренуо у школу највеће богатство Републике Српске и да ће ваша Република Српска увијек бити земља која вас воли!”, поручио је предсједник Републике Српске.

У Републици Српској данас је почела настава за око 118.000 ученика. У клупе основних школа сјешће око 8.900 првачића.

Подијели: