Честитка поводом Светог Саве, школске славе

27.01.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је школску славу – Светог Саву, свим ученицима, студентима, просвјетним радницима и запосленима у области образовања.

”Драги ученици, студенти, просвјетни радници и запослени у образовању од срца вам честитам овај велики празник, посвећен првом српском ахриепископу, просветитељу и утемељивачу српске цркве, државе и школства –  Светом Сави.

Дјело, духовност и просвјетитељски рад Светога Саве живи и живјеће вјечно у српском народу и трајни је подсјетник  да морамо да чувамо и унапређујемо све оне вриједности које нам је оставио Свети Сава у насљеђе.

Данас сам поносан и срећан на начин на који се Свети Сава годинама обиљежава у школама широм Републике Српске и што наша дјеца кроз школу и учење о лику и дјелу Светога Саве, јачају свијест не само о важности образовања, него уче и о свим осталим вриједностима које нам је Свети Сава оставио у наслеђе –да  будемо хумани, да помажемо другима и утјеху и спас у животу пронађемо у молитви и нашој цркви.

Драги ученици, од срца вам честитам Светог Саву, уз жељу да и овај важан дан искористите да научите нешто ново, да будете вриједни и да све оно што нам је својим дјелом показао Свети Сава, буде ваша трајна инспирација да чините добро и будете добри људи.

Посебно желим да честитам и изразим подршку свим нашим вриједним просвјетним радницима, за њихов огроман труд, рад и залагање у обављању њихове веома важне мисије као што је преношење знања и за њихову важну улогу у изградњи бољег друштва за све нас.

Окупљени око светосавске идеје и слиједећи пут који нам је показао Свети Сава, наш трајни задатак и обавеза остаје да још вредније радимо и улажемо у образовање и јачање нашег школства, јер од тога зависи и цијела наша будућност’’, наводи се у честитки предсједника Додикa.

Подијели: