Честитка Српском пјевачком друштву “Јединство” из Бањалуке поводом 130 година постојања

17.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Српском пјевачком друштву „Јединство“ из Бањалуке поводом 130 година постојања.

„Са великим задовољством упућујем вам најсрдачније честитке поводом 130 година постојања Српског пјевачког друштва „Јединство“. Ово је велики јубилеј и важан моменат у историји вашег друштва, које је кроз све ове године допринијело богатству српске културе и наслијеђа.

Ваша посвећеност и страст према пјевању и култури одразили су се кроз многе наступе и пројекте који су обогатили животе многих људи у Републици Српској, али и широм свијета. То је постигнуће достојно поноса и аплауза.

Нека вам ова велика 130. годишњица буде прилика за размишљање о богатој историји вашег друштва, али и за нове почетке и изазове у будућности. Наставите да његујете православну духовну музику и промовишете српску културу са истом страшћу и посвећеношћу како сте то чинили и до сада.

Желим вам све најбоље у наредним годинама и велики успјех у свим вашим будућим активностима. Нека „Јединство“, носећи са собом богатство српске музичке традиције, непрестано расте, нека у њему увијек влада слога и мир и нека вам сваки нови дан донесе пуно прилика за успјех и напредак“, наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Подијели: