Циљ да специјалне везе Србије и Српске буду садржајније

04.08.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска и Србија имају најбољу могућу сарадњу која није уперена против некога трећег у БиХ и поручио да је циљ више пројеката у оквиру специјалних паралелних веза.

Додик је рекао да након два дана интензивног рада може констатовати да су радили напорно и успјешно, у оквиру специјалних паралелних веза предвиђених Дејтоном.

Он је истакао да је циљ да те специјалне паралелне везе буду садржајније, са више пројеката и обострани интерес представника власти и Србије и Српске је био усмјерен управо ка томе.

“Република Српска и Србија имају најбољу могућу сарадњу. Она није уперена против некога трећег овдје у БиХ, као што можемо чути ових дана интензивна оспоравања и права на састанке и договоре око важних питања. То долази од оних који би својатали БиХ до мјере да се за све питају, а сједе у Сарајеву и покушавају, попут /бошњачког члана Предсједништва Дениса/ Бећировића да држе лекције не само о историји него и о будућности, скрнавећи међународно право и оспоравајући Дејтонски споразум”, рекао је Додик на конференцији за новинаре након низа билатералних састанака званичника Републике Српске и Србије у Бањалуци.

Подијели: