Циљ монтираног судског процеса – рушење уставног капацитета Српске

18.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик указао је данас током састанка са амбасадором Норвешке у БиХ Олавом Рајнертсеном да монтирани и инструисани процес који се води против њега пред Судом БиХ представља политичко и правно насиље дијела међународне заједнице с циљем рушења уставног капацитета и позиције Српске.

Додик је током састанка, коме је присуствовала и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, истакао опредијељеност институција Српске ка очувању мира и стабилности, те досљедном поштовању Дејтонског споразума и уставне позиције два ентитета и три конститутивна народа у БиХ.

Говорећи о покушају отимања имовине Српској, Додик је поновио да је то питање ријешено Дејтонским мировним споразумом и да имовина припада ентитетима, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Током састанка саговорници су истакли да су досадашњи односи Републике Српске и Норвешке увијек давали позитивне резултате, те је изражена спремност за наставак унапређења сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Саговорници су размијенили мишљење и о осталим актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, као и о односима у свијету који су глобално веома сложени.

Подијели: