Циљ српског народа су слобода и Српска

08.01.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је циљ српског народа слобода на овим просторима и Република Српска.

Додик је истакао да српски народ у Републици Српској обиљежава 9. јануар с великом љубављу, истакавши да слобода за Србе никада није била филозофска ријеч већ егзистенцијална и да је довела до многих акција, па и до Републике Српске.

“Не желимо ни са ким се да сукобимо, да будемо пријетња, да некога нападнемо”, рекао је Додик у обраћању на академији поводом Дана Републике на којој се присутнима обратио са “Помоз Бог”.

Он је нагласио да ниједан метак није испаљен када је формирана Република Српска, а то је учињено јер је српском народу пријетило да буде одвојен од своје матице.

“Забринути нисмо жељели рат и нисмо дали разлога да га буде”, нагласио је Додик и додао да су у том тренутку вође српског народа жртвовале властити комодитет, а неки од њих су данас покојним, неки у бјелосвјетским казаматима.

Додик је нагласио да је све што је послије тога задесило Србе базирано на лажи, а на бази те лажи направљена је политичка концепција која се зове Дејтонски споазум и наметнуто да једног дана нестанемо.

Он је додао и да не скривају да кажу да никада нису имали намјеру да тај споразум буде трајан, већ је предвиђен да буде прелазно рјешење.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да српски народ није онај који ће угрозити мир нити било шта друго, али не дозвољава да му се отима његово.

“Ово што данас радимо јесте да водимо антиколонијалну борбу против странаца који су се наметнули у БиХ у виду лажних високих представника и судија Уставног суда БиХ, у којем је троје страних од укупно девет”, рекао је Додик на свечаној академији поводом Дана Републике.

Он је нагласио да се против Републике Српске води хибридна операција коју предводи САД, али да ће и то Српска изнијети јер је та операција знак њихове слабости, а не немоћи Републике Српске.

Додик је упитао како могу очекивати да им Срби буду пријатељи када исказују стално непријатељско расположење према Србима, па и данас узнемиравају грађане Српске безобразним прелетима америчких авиона.

“Моје политичко искуство говори да сам се преварио и онда када сам мислио да има имало људскости са западне стране да разумију српску позицију”, рекао је Додик.

Он је додао да српска политика није оно што пропагира Запад у БиХ јер српски народ не жели унитарну БиХ.

“Ми желимо уставну позицију Републике Српске како пише у Дејтонском споразуму. Поништите одлуке које сте донијели без наше сагласности, вратите нас на Устав – остајемо ту, али пошто нећете, ви нас изгоните из неуставне БиХ јер мало је нормалних људи који би хтјели да живе у неуставним условима”, истакао је Додик.

Он је нагласио и да актуелно суђење које се води против њега није начин да се направи држава, те поручио да БиХ не може бити наметнута већ споразумна држава, али да је данас протекторат и колонија.

Предсједник Српске је нагласио да Срби треба да престану да мисле шта други мисле о њима и да требају да се боре за своје интересе.

Додик истиче да лаж не може бити одржива политика, јер то може бити само стратешка оријентација и одлучност да се одбрани право уставно уређење дејтонске БиХ.

Он је истакао да линија разграничења између Републике Српске и Федерације БиХ јесте гранична линија која никада није имала циљ да буде само провизорна и да ће, уколико не буде успјешних разговора, морати да постане трајна.

Предсједник Српске је нагласио да агонија отимања Косова и Републике Српске траје већ 30 година и упитао зашто само Срби не би смјели имати циљ и зашто неко мисли да се само Србима треба наметнути циљ који ће слиједити.

“Данас захваљујући руководству Србије и Републике Српске јасно је да желимо мир, стабилност, не дамо своје, нећемо ваше”, поручио је Додик.

Он је поновио да треба престати са лажима о Републици Српској, са лажима о Србима као геноцидном народу, те позвао оне који тврде да се у Сребреници догодио геноцид да признају да је то лаж, као што су Британци јасно рекли да руководство Републике Српске тог времена није имало за циљ таква дешавања у Сребреници, иако су управо они били ти који су затворили првог предсједника Српске Радована Караџића и генерала Ратка Младића.

Додик је додао да су и Караџић и Младић били људи који су водили Републику Српску и да нико неће српски народ увјерити да је народ који је имао у себи геноцидан и било какав злочиначки порив, јер су се Срби само борили за слободу.

“Нека живи Република Српска, нека живи Србија, нека живи Русија, нека живи цијели српски и православни свијет. Наш завјет и обећања данас су само завјет нама, нашој слободи и нашој будућности”, закључио је Додик.

Подијели: