Циљ свих напада на Српску је имовина

20.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик указао је данас у Народној скупштини на важност српског јединства у овом тренутку јер Српска не може да преживи закључак чланова Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића, због чега је важно да буде одбачен.

Додик је указао на потребу да се брзо и ефикасно дјелује да би се показало српско јединство тако што ће бити одбачен закључак чланова Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића на које је српски члан уложила вето.

“Република Српска не може да преживи овај закључак Предсједништва БиХ, због чега је важно да се донесе брза и снажна одлука парламента Републике Српске”, истакао је Додик у обраћању посланицима на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Додик је рекао да само наивни могу вјеровати да ће се америчка политика против Републике српске промијенити, истичући да тај не зна шта је политика.

“Потребно нам је јединство да брзо дјелујемо на начин да парламент Републике Српске двотрећинском већином подржи вето српског члана Предсједништва БиХ”, истакао је Додик.

Он је истакао да српски народ не заслужује кукавице и да ће потписати сваки закон који донесе парламент Републике Српске таман га поново процесуирали.

Додик је упитао да ли Народна скупштина може да преживи одговорност за нестанак Републике Српске био Милорад Додик предсједник или неко други, ако предсједника Републике на тај начин малтретирају.

Предсједник Српске је позвао опозицију да причом о паркингу у Бањалуци не омаловажавају тему данашње посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Реплицирајући посланику Листе за праву и ред Небојши Вукановићу, Додик је рекао да на данашњој посебној сједници која је важна за Српску не треба да се расправља о паркингу у Бањалуци већ да то питање треба разматрати на некој од ванредних сједница парламента.

 

 

Подијели: