Црној Гори желим да буде суверена, самостална и да не буде поданичка

03.04.2023.

Оно што желим Црној Гори јесте да буде своја, суверена, самостална, да не буде поданичка. Желим да буде усмјерена ка јачању позиције српског националног корпуса, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик и истакао да је побједа Јакова Милатовића на предсједничким изборима веома важно.

Наводи је да је честитао Милатовићу на побједи међу првима, те да га је подржавао и прије избора.

– Када је ријеч о Милу Ђукановићу, оног тренутка кад је почео да ради против Срба, против протеста у Црној Гори, а потом и регионално против позиционирања Републике Српске и Србије, од стране Црне Горе и политике коју је он креирао, апсолутно се ставио на страну противника српског народа. Тиме је изгубио подршку и поштовање – рекао је Додик, преноси РТРС.

Истакао је да га у том погледу радује његов пораз.

– Али исто тако, важно је рећи да је он преко 30 година успијевао на различите начине да влада Црном Гором. Та ера пролази – поручио је Додик.

Предсједнички кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић побиједио је на предсједничким изборима освојивши у другом кругу 58,9 одсто гласова, показују подаци Центра за демократску транзицију на основу 100 одсто обрађеног узорка.

Према подацима ЦДТ-а, за предсједничког кандидата Демократске партије социјалиста и актуелног предсједника државе Мила Ђукановића гласало је 41,1 одсто бирача.

Подијели: