Дачић на прави начин представио интересе Србије и позицију Српске

30.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је министар спољних послова Србије Ивица Дачић на прави начин представљао Србију и њене државне интересе на Министарском савјету ОЕБС-а у Скопљу, а самим тим и позиције Републику Српске.

– Данас сам телефоном разговарао с министром Дачићем, који учествује на Министарском савјету ОЕБС-а у Скопљу, и захвалио му на таквом приступу на овом веома значајном скупу. Имајући у виду да је Ивица Дачић министар у правом смислу ријечи, он је на прави начин представљао своју земљу, те заступао и интересе Републике Српске – истакао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да Дачића сматра пријатељем Републике Српске и да он то потврђује својим односом према Српској.

– Сарадња са Дачићем је увијек била добра и у интересу и Србије и Српске, уз висок ниво разумијевање за позицију Републике Српске. Захвални смо и за његово залагање за поштовањем Дејтонског споразума и статуса Српске, као и став да је унутрашњи дијалог пут до договора – нагласио је Додик за Срну.

Подијели: