“Десет земаља свијета тренутно би признало независну и самосталну Српску”

15.10.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Република Српска стабилна без обзира на све што се покушава урадити на њеној дестабилизацији и саплитању воље народа.

“Српска ће се даље градити и развијати без обзира на условљавања из ЕУ и блокаде финансирања започетих пројеката. Српска има своје економске и политичке партнере. Чак десет земаља свијета тренутно би признало и независну и самосталну Српску”, рекао је Додик за Телевизију “Балкан”.

Према његовим ријечима, Српска је само једна нит у континуитету српске борбе за слободу и самосталност на овим просторима и данас се посебно показује колики је њен значај за српски народ.

Додик је истакао да ће ускоро сви грађани Српске, ма гђе да се налазе или живе у неким другим земљама региона и свијета, добити идентификационе картице са којима ће остваривати сва права Републике Српске.

Говорећи о тренутној ситуацији у свијету, Додик је рекао да је очигледно да су ограничени свјетски енергетски ресурси кључни и да је оно што ће се десити ускоро формирање енергетске заједнице у којој ће бити и Република Српска.

“О овоме сам разговарао и са премијером Мађарске Виктором Орбаном”, нагласио је Додик.

Kада је ријеч о понуђеном кандидатском статусу БиХ за ЕУ, Додик каже да је то важно, али да сумња да оваква БиХ са међународном управом и ОХР-ом може остварити било какав напредак.

Подијели: