Добре везе с Русијом нису упитне

04.11.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у петак увече да добре везе с Русијом нису упитне, те да ће покушати да развија и добре односе са западним земљама, али не као поданик њиховим политикама, него као партнер у неким рјешењима.

“Ја сматрам да Нијемци немају шта да траже и да воде политику на простору Балкана. Они само треба да имају захтјев за мир, стабилност, а препустити другима да се договарају”, рекао је Додик у Београду уочи свечане академије поводом Дана националног јединства Русије.

Додик је подсјетио да Русија никада није покушала да наметне свој приступ рјешавању проблема на Балкану, али да је увијек хтјела да фаворизује одговорне људе и функционере, како би постигли договор.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да увођење санкција Руској Федерацији не долази у обзир.

“То је питање које се не може ставити на сто и од тога неће бити ништа”, рекао је Додик.

Он је додао да с радошћу дочекује све честитке поводом изборних резултата, као и да је захвалан за свима који виде димензију пријатељских веза са Русијом.

“Ми смо бирани од стране народа, којем треба да останемо привржени и којем треба да одговарамо за све потезе, а не да будемо изабрани да би послије служили странцима за њихове експанзионистичке политике”, рекао је Додик и поновио захвалност предсједнику Савјета Федерације Федералне Скупштине Руске Федерације Валентини Матвијенко која му је упутила честитку поводом његове побједе на изборима за предсједника Републике Српске, истакавши да је ријеч о човјеку који је искрено одан свом народу.

Подијели: