Добробит народа и интерес Српске мора бити искључиви мотив рада Владе

25.12.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће предсједник Владе и новоизабрани министри Српске имати његову подршку за све квалитетне приједлоге и одлуке, те поручио да добробит народа и интерес Републике мора бити искључиви мотив њиховог рада.

Додик је истакао да ће бити и веома оштар критичар, тражећи политичку и сваку другу одговорност уколико примијети да у новој Влади злоупотребљавају повјерење које су добили.

– Избором нове Владе завршено је формирање институција власти након спроведених избора. Република Српска је и овај пут показала демократски капацитет да ефикасно имплементира изборну вољу народа – написао је Додик на Инстаграму.

Додик истиче да од нове владе очекује одговоран рад на проналажењу најбољих рјешења за све изазове, од економских до социјалних.

Предсједник Српске подсјетио је да је протекле седмице, дан након избора нове владе, одржао радни састанак с премијером Радованом Вишковићем и министрима, којем је присуствовала и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

– Седмицу сам завршио на Јахорини, гдје је отворен хотел “Рајска долина лукс”. Тиме је Република Српска показала да може реализовати квалитетне пројекте – додао је Додик.

Подијели: