Додик: БиХ није ни близу чланства у НАТО

13.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да БиХ није близу чланства у НАТО-у и да би волио да БиХ укине Оружане снаге.

Додик је рекао да је најављена вјежба “Комбиновани напор 22” на Мањачи дио већ устаљене праксе у оквиру програма који је раније донесен.

– НАТО ту не учествује него је као посматрач. Они ће ту посматрати одређене ствари, као што се појављују у Србији и на многим мјестима у оквиру свих програма – рекао је Додик у Бањалуци.

Напоменуо је да је против уласка БиХ у НАТО алијансу.

– Ми смо против НАТО-а. Тај програм сарадње са НАТО-ом говори да се чланство не прејудицира. За то је потребна посебна одлука, али не постоји – рекао је Додик.

Истакао да би волио да се БиХ демилитаризује.

– Нама НАТО не треба ни у том погледу, али нека структура коју сам наслиједио није могла да се елиминише у овом времену, поручио је Додик.

Министар обране у Савјету министара Сифет Поџић и начелник Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Сенад Машовић представили су данас у Сарајеву вјежбу “Комбиновани напор 22” којим је најављено од 19. до 23. септембра на Мањачи финално НАТО оцјењивање Батаљонске борбене групе лаке пјешадије Оружаних снага БиХ.

Подијели: