Додик: Фудбалски савез Српске један је од стубова нашег постојања

16.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Фудбалског савеза Републике Српске Вици Зељковићу и свим члановима овог савеза велики јубилеј – 30 година постојања и успјешног рада, са жељом да у будућности тај рад буде још бољи и плодоноснији.

Формирање Фудбалског савеза у веома изазовно и специфично ратно вријеме, 5. септембра 1992. године, била је једна веома храбра прича за коју је мало ко вјеровао да ће заживјети, али захваљујући спортском духу и ентузијазму оснивача и руководстава, данас имамо организацију која је једна од значајних стубова нашег постојања и битисања – истакао је Додик.

Додик је нагласио да је 30 година постојања Фудбалског савеза Републике Српске доказ успјешног рада и изразио увјерење да ће и данашња академија “Фудбал је живот”, организована тим поводом, бити прави спортски празник у Српској.

– Фудбалски савез Републике Српске имао је и имаће подршку институција Српске, јер је то организација која промовише спорт, наше спортисте и Републику Српску. Бољих амбасадора нема од наших спортиста и зато ће увијек имати моју, као и подршку свих нас у Српској – поручио је Додик.

Фудбалски савез Републике Српске основан је 5. септембра 1992. године, а оснивачка Скупштина је одржана у Банском двору у Бањалуци. За првог предсједника изабран је Бранко Лазаревић из Бијељине, а генералног секретара Родољуб Петковић из Бањалуке.

Након Лазаревића предсједници су били Милан Јелић из Модриче и Миле Ковачевић из Градишке. Данас је на челу Фудбалског савеза Српске Вицо Зељковић из Бањалуке.

Подијели: