Додик: Малим путевима људи одлазе, а великим долазе у Српску

18.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је важна изградња ауто-путева и магистралних путева у Републици Српској јер малим путевима људи одлазе, а великим долазе у Српску.

Додик је данас у Клашницама код Лакташа присуствовао почетку обнове дионице магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, дужине 33 километра, истакавши да је Влада Српске за обнову дионице обезбиједила више од 27 милиона КМ.

Он је нагласио да је рок за завршетак радова 36 мјесеци.

– Када завршимо овај пут, вјерујем да ће он моћи да издржи неколико деценија и да неће бити потребна његова нова рехабилитација – рекао је Додик, те навео како се дуго чекало на рехабилитацију овог магистралног пута.

Додик је напоменуо да је почела изградња ауто-пута Приједор – Бањалука, дијела ауто-пута од Вукосавља до границе с Брчко дистриктом, те од моста на Рачи до петље у Бијељини, дужине 20 километара.

– Наша намјера је да у што скоријем времену, а најдуже за четири године, спојимо ауто-пут од Бањалуке до Београда – рекао је Додик.

Он је навео да је јуче почела рехабилитација пута од Сокоца до Хан Пијеска у намјери да се настави од Сокоца према Палама, те од Требиња до Гацка.

Додик је напоменуо да је почела израда студије изводљивости изградње брзог пута у правцу Бијељина – Зворник – Милићи – Власенца – Хан Пијесак – Соколац.

Он је рекао да Република Српска има више од 1.500 километара магистралних путева и да је то потребно одржавати, посебно у вријеме предстојеће зимске сезоне, истичући да је за те послове оспособљени Путеви Републике Српск”.

Додик очекује да ће бити формирана заједничка дирекција за управљање и газдовање путник правцима широм Републике Српске.

Подијели: