Додик на обиљежавању 30 година од формирања ратног Ваздухопловства и Противваздушне одбрана Српске

27.05.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да су Војска Републике Српске и њено ратно Ваздухопловство и Противваздушна одбрана /ВиПВО/ часно обављали све задатке и одбранили Републику Српску и да је захвалан свима који су учествовали у формирању ВРС.

“Не смијемо заборавити оне који су дали животе за одбрану вјековних огњишта, а била ми је част да будем на овом аеродрому с елитом Војске Републике Српске”, рекао је Додик у Маховљанима, на обиљежавању 30 година од формирања ВиПВО.

Додик је истакао да је Република Српска створена и одбрањена у немогућим околностима, али је указао и да су данас суочени са изазовима и да бране Републику Српску, јер смо своји на своме.

Он је нагласио да је синоним за слободу Република Српска. “Почели смо те 1992. године стварати независну државу. Зато не желимо и не дамо да нам се у БиХ одузимају надлежности загарантоване Дејтонским мировним споразумом”, рекао је Додик новинарима.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да неће калкулисати у одбрани Републике Српске јер је, како је оцијенио, она завјет.

“У БиХ је немогуће постићи договор. Стајати на бранику Републике Српске данас је теже него у рату када смо био на овом аеродрому”, рекао је Додик.

Он је поновио да не смију бити заборављене ни важне одлуке нити људи који су стварали Републику Српску.

“Наставићу да се борим за Републику Српску. Борићу се за њена права загарантована Дејтоном и нека живи сјећање на наше хероје”, навео је Додик честитајући 30 година од формирања ВиПВО Војске Републике Српске.

Подијели: