Додик: Одласком Радослава Брђанина изгубили смо искреног родољуба

07.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици бившег шефа Кризног штаба Српске Аутономне Области Крајина Радослава Брђанина, који је преминуо јутрос у Бањалуци.

– Дубоко ме је потресла вијест о смрти Радослава Брђанина великог патриоте који је већи дио свог живота жртвовао за слободу и опстанак српског народа на овим просторима – навео је Додик.

Он је нагласио да ће бивши шеф Кризног штаба Српске Аутономне Области Крајина Радослав Брђанин остати уписан посебним словима у историји српског народа, који је његовим одласком изгубио искреног и правог родољуба, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Примите изразе најдубљег саучешћа и саосјећања у вашем великом болу – навео је Додик у телеграму саучешћа упућеног породици преминулог Брђанина.

Бивши шеф Кризног штаба Српске Аутономне Области Крајина Радослав Брђанин преминуо је јутрос у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Брђанин, којег је Хашки трибунал осудио на 30 година затвора, пуштен је на слободу због тешког здравственог стања након 23 године одслужења казне.

У суботу, 3. септембра, стигао је у Бањалуку гдје га је на Аеродрому дочекало возило Хитне помоћи.

Након што је стигао у Српску, био је смјештен на Универзитетском клиничком центру и налазио се у тешком здравственом стању.

Подијели: