Додику уручена Повеља почасног грађанина Приједора

21.04.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Приједору да га за овај простор веже доста емоција и захвалио руководству града за додијељену Повељу почасног грађанина.

“Мој покојни дјед је био у партизанском козарачком одреду и учествовао у операцијама у вези са првим ослобађањем Приједора. Много сам слушао те приче и одрастао уз њих и на тај начин и заволио овај град као дио свог завичаја. И зато разумијем ову емпатију која се овдје шири и баш ми је драго да је то изабрано као датум”, рекао је Додик новинарима у Приједору гдје је присуствовао свечаној академији поводом 16. маја, Дана града.

Он је навео да је познато да је након тог 16. маја 1942. године Приједор поново био под руком окупатора, али да данашњи датум треба обиљежавати јер је на простору бивше Југославије то била прва слободна територија.

“Драго ми је и захвалан сам руководству, градоначелнику и његовом тиму, градском парламенту на, ево, додијељеном признању. Сматрам да је то заиста обавеза. Годи ми и желим да кажем да ћу са истим ентузијазмом радити овдје са градоначелником и његовим тимом да у граду учинимо све што је потребно да он буде боље, љепше и сигурније мјесто свих људи који овдје живе”, истакао је Додик.

Скупштина града Приједора донијела је крајем априла одлуке да Повеља почасног грађанина буде додијељена српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику због значајног доприноса у развоју града Приједора, као и значајним пројектима који су реализовани у Приједору.

Свечаном академијом завршене су мајске свечаности које су почеле 6. маја и обухватиле низ активности и манифестација поводом Дана града.

Подијели: