Додик помаже изградњу кућа за три породице из Козарске Дубице

12.09.2022.

Након што је помогао адаптацију куће за двије сестре старице из Козарске Дубице, које су живјеле у тешким условима, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је помоћ за још неколико породица са подручја ове општине. Слиједи изградња кућа за вишечлане и породице којима је неопходна помоћ.

Ратни војни инвалид Драгослав Василић, из села Међувође код Козарске Дубице, са супругом и троје дјеце живи у кући од рођака. Помоћ у виду изградње куће, каже, нови је почетак и живот, нарочито за малишане које чека боља будућност.

Дијана Вилић тешко је болесна. У претходном периоду изгубила је сина који је, такође, био болестан. Са супругом и кћерком живи у привременом смјештају који је обезбиједила општинска управа. Жељно ишчекује изградњу куће како би са својом породицом живјела живот достојан човјека.

Хуманитарци и волонтери из Козарске Дубице који настоје да својим радом помогну другима, и који су окосница ових активности, кажу да ће три вишечлане породице добити нови кров над главом.

– Српски члан Предсједништва, Милорад Додик је изразио жељу да помогне још три породице у Козарској Дубици. Помоћ очекујемо сваки дан, само да добијемо предрачуне. Чим предрачуни стигну, ми идемо у реализацију – истиче Љиљана Гарача.

Биће обезбијеђена и помоћ у виду пакета и новца за супружнике Вребац из Козарске Дубице који имају петоро малишана. Циљ је да се овим активностима помогне породицама које наталитетом јачају Српску.

Подијели: