Додик: Штитим интересе Српске – НСРС ће донијети одлуку о виталном интересу

08.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће Народна скупштина Републике Српске, као највиши орган политичке власти у Републици Српској, донијети одлуку о виталном интересу Српске која се односи на додјелу агремана њемачком амбасадору у БиХ Томасу Фичену.

– Као члан Предсједништва БиХ дужан сам да штитим интересе Републике Српске до нивоа да покренем витални интерес и ја сам то урадио – рекао је Додик.

Додик је позвао све да добро размисле о томе и нагласио да Њемачка прије него што пошаље новог амбасадора мора да разговара са Републиком Српском, а не о њој.

– Њемачка стално разговара о нама. Ми смо мање вриједни, невриједни, они су некакав посебан народ, а ми ти који само треба да добијамо ћушку. То неће тако ићи барем док ми водимо Републику Српску – поручио је Додик.

Додик је рекао да ово није прича о њему, већ овим даје прилику народним посланицима да одлуче о овоме.

Он је подсјетио да је Њемачка учествовала у распаду Југославије, у сатанизацији Срба, у отцјепљењу Косова, и у свим кључним питањима била је против Срба.

Додик је рекао да опозиција у Републици Српској нема никакав став о свему овоме, јер је ионако “стерилна”.

– Опозиција је чекала ово да покаже своје подаништво странцима и неприпадност овом народу и Републици Српској. Сва разлика између власти и опозиције у Српској је у томе – истакао је Додик.

Додик је рекао да је за Републику Српску неприхватљиво и да није у реду ментални склоп људи који у Бањалуци прихвате Кристијана Шмита, којег Савјет безбједности УН није именовао за високог представника у БиХ.

– Прихватити човјека да буде тутор који је сам себе прогласио за високог представника, то није српски народ који никада није желио тутора и неће ни сада – поручио је Додик.

Он је рекао да опозиција нема никакву политику, већ само Милорада Додика којег, како је рекао, пљују.

– Опозиција је изгубљена у времену и простору, нема никакву енергију и ништа не промовишу. Они вјерују само да ће некакав међународни фактор смијенити Милорада Додика и забранити његово дјеловање да би они могли бити нека власт – навео је Додик.

Подијели: