Дозволити да вјерски лидер пријети оружјем значи увођење политичког ислама

06.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додика изјавио је вечерас да је америчка Амбасада својим саопштењем о изјави поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића показала да је на страни муслимана и да Срби треба да се замисле о томе.

– Дозволити да неко ко је вјерски лидер пријети оружјем, то значи да се овдје уводи политички ислам у оружаном смислу, како је то чињено у неким другим мјестима у свијету. Ако амбасадор САД мисли да је то у реду и да то искористи као напад на Републику Српску, односно лично на мене, о да то више говори о њему, а не о мени – поручио је Додик.

Додик је рекао да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи превазишао све оквире уљудног дипломатског понашања и да јасно покушава да стави до знања на чијој је страни.

– Није се појављивао када је имам говорио ружно о Српској православној цркви. Све је учинио да покаже да је навијач и плаћеник од стране ових муслимана и њихових интереса у БиХ – навео је Додик за Срну.

Он је истакао да су Срби преживјели многе, те да ће преживјети и таквог некоректног типа. “Остајем при оном да је најсреЋнија земља Америка, јер нема америчког амбасадора”, рекао је Додик.

(Срна)

Подијели: