Електротехнички факултет један од основних носилаца развоја и просперитета Српске

25.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом обиљежавања 60 година Електротехничког факултета Универзитета у Бањалуци, упутио је честитку декану факултета Зорану Ђурићу, професорима, студентима и свим запосленима на овом факултету.

– У име грађана Републике Српске и у своје име, Вама, професорима, студентима и свим запосленима на факултету честитам овај значајан јубилеј. Током свих протеклих деценија, Електротехнички факултет се развио у један од основних носилаца развоја и просперитета не само Бањалуке, већ и Републике Српске у цјелини – наводи се у честитки Додика.

Истакаоје да генерације младих људи које је овај факултет изњедрио, представљају понос Републике Српске и гарант њеног опстанка.

– Институције Републике ће као и до сада наставити да улажу напоре у стварање што повољнијих услова за рад и развој Електротехничког факултета, јер улагање у науку и образовање представља најсигурнију инвестицију у будућност Републике Српске. Са жељом да и у будућем периоду наставите да напредујете и проширујете своје научне и образовне ресурсе, још једном вам упућујем најискреније честитке поводом Дана Факултета и срдачно вас поздрављам – наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Подијели: