ЕУ тражи да се придружимо санкцијама против Русије, а испод жита увелико тргује руским гасом

30.04.2024.

ЕУ све ово вријеме тражи од Републике Српске да се прикључи сулудој политици санкција против Русије, а испод жита увелико тргује руским гасом, рекао је предсједник Српске Милорад Додик.

– Кога они праве будалама? – упитао је Додик.

Упитао је да ли стварно мисле да ће неко ћутати и пристати на те нелогичности, а тамо из године у годину расте увоз руског укапљеног гасa.

– Њемачки портали пишу о томе, а нама овдје говоре шта и како треба да радимо, како ћемо се понашати, ко треба да нам будe пријатељ, ко не. Они ће да нам изаберу. Мало сутра ће нам они уређивати. То су најобичнији лицемјери, којима народи на Балкану служе као нека врста експеримента и мисле да могу како хоће с нама. Иста је то прича као и у Федерацији, јавно пљују Русе, а грију се њиховим гасом. За разлику од лицемјерне Европе која то користи ради профита и оставила је своје грађане да се смрзавају и плаћају скупљи амерички гас, Српска је увијек на прво мјесто стављала свој народ, наше националне интересе и водила одговорну државну политику – истакао је Додик на Иксу.

Истакао је да је то главна разлика између нас и Запада.

– Нама је српски народ на првом мјесту и увијек ће и бити, испред сваког профита и испред свега, па макар због тога били и под санкцијама – изјавио је Додик.

Подијели: