Формирање власти на нивоу БиХ са изборним губитницима из Српске био би авантуризам

28.10.2022.

Лидер СНСД-а Милорад Додик сматра да би било лоше да се на нивоу БиХ власт формира са изборним губитницима из Републике Српске.

Навео је да постоји могућност да се власт на нивоу БиХ формира са изборним губитницима из Републике Српске, али да се тиме иде у авантуризам.

– Оно што би било лоше је управо то да се на нивоу БиХ власт формира са изборним губитницима из Републике Српске – рекао је Додик новинарима у Сарајеву након сједнице Предсједништва БиХ и састанка са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Навео је да ће владајуће странке из Српске највјероватније имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

– Вјерујем да ћемо поново имати четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БИХ, имаћемо члана Предсједништва, имаћемо власт у Републици Српској, а то ће можда само убрзати неке наше одлуке – поручио је Додик.

Поновио је да не зна како ће се одвијати ситуација у вези са формирањем власти на нивоу БиХ и ком смјеру ће се ићи.

Додик сматра да је најконфузнија ситуација у Федерацији БиХ, те да лидер ДФ-а Жељко Комшић тврди да САД траже да се власт не формира са СДА.

Додик је истакао да постоји договор са лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем за наставак партнерства.

– До сада је договорено да ћемо све пратити са ХДЗ-ом, Драган Човић и ја имамо тај договор и ми ћемо прије него што било шта будемо договарали са федералним партнерима апсолутно дефинисати и прецизирати нашу политику – истакао је Додик.

Напоменуо је да неки званичници из Европе пријете Републици Српској.

– Они више не могу себи помоћи, а камоли нама – оцијенио је Додик.

 

Подијели: