Година иза нас успјешна, позивам грађане да заједно прославимо Дан Републике

27.12.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да Српска ни наредне године неће дозволити унитаризацију БиХ и умањивање републичких надлежности, те нипошто отимање имовине Српске.

Додик је поновио да је Српска на том плану спремна да у вези са имовином, која је за Српску црвена линија, крене ка путу независности.

“Нећемо дозволити било какве активности против Српске, а све што смо до сада успјели јесте захваљујући јаком тиму који без оклијевања ради у интересу Републике и њених становника”, рекао је Додик и додао да ће Српска успјешно одговорити на све изазове, укључујући и негативне утицаје страног фактора.

Он је нагласио да је актуелна власт Српске успјешно управљала Републиком у кризним временима, што ће бити настављено.

“То показује способност власти и Владе, која је успјешно радила у прошлој години и наставиће да ради. Појачано ћемо радити на стварању свих услова за инвестиције, а све у интересу народа и људи који овдје живе”, рекао је Додик након састанка у Бањалуци са најважнијим функционерима Српске и директорима јавних предузећа о инвестицијама у Републици у наредној години.

Предсједник Републике Српске честитао је грађанима све предстојеће празнике, а посебно Дан Републике – 9 . јануар.

Подијели: