Декларацију о Сребреници спонзоришу Нијемци

30.03.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да причу о декларацији о Сребреници спонзоришу Нијемци и да ће таква настојања промијенити све односе унутар БиХ, а Српску само још ближе довести до статуса самосталности.

Додик је указао да, да је у Сребреници заиста био геноцид, не би стално постојала настојања и потенцирања да то неко мора да призна.

– То је декларација која није обавезућа, али ће муслиманима послужити. Нијемци спонзоришу ту декларацију како су Срби геноцидни и како су починили геноцид, а нису – рекао је Додик.

Он је истакао да вријеђа то што испада да Нијемци немају везе са Козаром и Јасеновцом, него су, одједном, они су ти који су за људска права борци.

– Нека доносе којекакве резолуције, али шта? Донијеће, па ћемо ићи даље. Република Српска ће бити онолико колико ми хоћемо, а не колико они желе. Геноцида није било – рекао је Додик.

Он је рекао и да се неке ствари могу спријечити, а неке не.

– Ово не знам да ли ћемо успјети. Успијевали смо на Савјету безбједности, захваљујући Русима и Кинезима, који су ставили вето. А, на Генералној скупштини УН имате земље ЕУ, САД, арапско-муслиманске земље – рекао је Додик.

Он је подсјетио да је цијелу причу покренуо Златко Лагумџија, који је амбасадор БиХ, али се понаша као да је амбасадор муслимана.

Подијели: