Имовина и стабилне републичке институције нису упитне

30.09.2023.

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је да стабилне републичке институције и имовина Српске никада нису упитне, као и да се СНСД годинама залаже за ова питања.

Додик је у извјештају, који је поднио пред седмим Сабором СНСД-а у Добоју, рекао да је ова партија заједно са својим коалиционим партнерима увијек обраћала пажњу на све категорије становништва у Српској.

Он је истакао да се Уставни суд БиХ претворио у егзекутора који жели да елиминише Републику Српску и он је антиуставан, те као такав гази БиХ, чији Устав би морао да брани.

“БиХ је присилна и несигурна заједница и историјски фалсификат. Она нема нити једну значајну идеју и то је земља у којој је све различито, подијељена је и различита, али присиљени смо да живимо у њој”, рекао је Додик.

Он је поручио да је Република Српска јака, има добру сарадњу са Србијом, захваљујући којој је вратила додатно самопоуздање.

“Јака Србија је наш интерес и зато морамо радити заједно на јединству нашег народа и напустити све оно што јесте насиље из прошлости”, истакао је Додик.

Додик је напоменуо да су циљ и политичка платформа СНСД-а мир и српско уједињење, на чему ова партија и ради.

“Борба наших чланова гдје год да су у свијету односи се на идеју српског јединства и очувања Републике Српске”, закључио је Додик.

Подијели: