Имовина у Српској неупитна, СНСД повлачи кандидатуру Шулића

05.01.2023.

Имовина у Републици Српској је неупитна и отворени смо за разговоре како би се појаснила тренутна ситуација, јер је имовина Уставом и Дејтоном загарантована, рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик након састанка са бошњачким партнерима из ФБиХ.

Нагласио је да је СНСД повукао кандидатуру Дениса Шулића за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара због медијских спекулација које је наметнула СДА.

Истакао је да ће друго име бити разматрано у наредном периоду.

– Да не би био он тај који ће се потрошити, предложићемо некога из реда Осталих за то мјесто, у наредном периоду. Што се тиче осталих тема. Ствар је у томе да се деблокира начин одлучивања о важним темама. Ми желимо да деблокирамо одлучивање на Савјету министара. Важно је за све људе у БиХ да се деблокирају процеси – навео је Додик.

Додик је рекао како је СДА раније више од годину блокирала процес рада Савјета министара.

Додик је поновио како у Републици Српској неће одустати од питања имовине, али и 9. јануара.

– Ако је проблем 9. јануар и нама је проблем 1. март. Је ли неко мислио да се ми одричемо 9. јануара? Нити ми очекујемо да се неко одрекне 1. марта. Међутим, то су теме које се неће склонити с дневног реда, али има много других које прво треба завршити – закључио је Додик.

Састанку СНСД-а и представника бошњачких странака у Добоју присуствали су лидер СНСД-а Милорад Додик, потпредсједник странке Жељка Цвијановић, те Зоран Тегелтија, Обрен Петровић, Сања Вулић и Борис Јеринић.

На састанку су били и предсједници СДП-а Нермин Никшић, Народа и правде Елмедин Конаковић, НЕС-а Нермин Огрешевић, те Странке за БиХ Семир Ефендић.

 

Подијели: