Институције БиХ заробљене спиновањем политичког Сарајева

16.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да су све институције и сама БиХ заробљене спиновањем које долази из политичког Сарајева.

Додик је поновио да не постоји ниједна одлука о чланству БиХ о НАТО, јер не постоји усаглашен став о томе, те да наводи хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Kомшића представљају обични спин.

– Данас је лагао масовно, о свему говорио на њему својствен начин и то говори довољно о томе да неће бити никакве могућности договора. Поштујем Жељку Цвијановић и њен приступ, али ће врло брзо виђети да то није добро мјесто и да ће се ту веома тешко било шта моћи договорити – рекао је Додик на заједничкој конференцији за новинаре у Источном Сарајеву са предсједавајућом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић.

Он је поручио да не треба вјеровати да оно у шта се Kомшић заклиње представља добре намјере, јер је све, како је истакао Додик, превара.

Он је додао да је намјера политичког Сарајева да се уруши систем одбране у БиХ.

– Развалили су обавјештајну службу, не функционише ниједан систем предвиђен Уставом. Лажно се заклињу у Устав, а онда све говоре антиуставно. Наш пруиступ јесте Устав – поручио је Додик.

Додик је рекао и да да прилика за разговор постоји за све који то буду хтјели.

Он је поновио да Суд и Тужилаштво БиХ немају уставну основу, те да су наметнути од стране високих представника, додавши да Република Српска није против тога да се договори неки облик суда и тужилаштва.

– Овај Суд и Тужилаштво нећемо много трпити. Вратићемо поново на нашу сцену референдум о Суду и Тужилаштву, којег се они итекако боје и одлучити када ћемо то урадити – рекао је Додик.

Додик је најавио да ће брзо бити донесен закон који ће представнике Републике Српске на нивоу БиХ обавезати да поштују одлуке институција Српске.

Подијели: