Изетбеговић дрско покушава фалсификовати историју

05.09.2023.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић је поново на дрзак и безобразан начин покушао да фалсификује историју и негира национални идентитет Срба и Хрвата тврдећи да се у средњем вијеку на подручју БиХ “нико није изјашњавао као Србин или Хрват, него су сви били Босанци или Бошњани различитих вјера”, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Позивајући на муслиманској телевизији “Ал Арабија” исламске земље да појачају своје присуство у БиХ, Бакир је поново показао да од оца Алије није наслиједио само СДА, већ и политичку доктрину из Исламске декларације, по којој БиХ треба да постане доминантно муслиманска држава утемељена на шеријатском праву – истиче Додик на друштвеним мрежама.

Како он додаје, оваквим ставовима јасно се показује да је СДА исламска радикална организација.

– Оваквим ставовима јасно се показује да је СДА исламска радикална организација која је опредијељена против Дејтонског мировног споразума, који гарантује равноправност конститутивних народа. Њихова декларативна подршка eвропском путу БиХ у суштини је превара и представља куповину времeна да би у једном тренутку муслимани постали доминантни у бројчаном и политичком смислу – додаје Додик.

Додик истиче, да је оваква политика СДА српском народу одавно јасна.

– Српском народу је ова политика СДА одавно јасна, а Бакирови ставови нас додатно мотивишу да се одлучније и снажније окупљамо око Републике Српске и њених институција јер само на тај начин можемо сачувати наш идентитет и начин живота као слободни људи – истиче Додик.

Подијели: