Извјештај Стејт департмента стари штос империјалиста

24.04.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је извјештај америчког Стејт департмента стари штос империјалиста, поготово Американаца који увијек нађу неку личност, персонализују и острве се на име и презиме с циљем да изврше политичку, па чак и неку другу елиминацију.

Додик је нагласио да се бави политиком штитећи интересе Републике Српске онако како пише у Дејтонском мировном споразуму и Уставу и да не мрзи никога, ни Бошњаке муслимане, ни Хрвате, те да је друга прича што се то сукобљава с тенденцијама оних који желе да изврше доминацију над Републиком Српском, односно елиминацију Републике Српске и доминацију над Србима.

“У условима када у Федерацији БиХ хапсе предсједника суда, бивше директоре обавјештајне агенције и многе друге, на шта смо ми годинама указивали да је криминално и да представља кршење закона, они упорно желе да задрже негативан наратив о Републици Српској. Причају о криминалу, корупцији, а нигдје не спомињу ФБиХ. Поред свих тих догађаја који се тамо дешавају, њима и даље остаје само прича о Републике Српској и Милораду Додику”, рекао је предсједник Српске новинарима у Санкт Петербургу.

Додик је нагласио да тај извјештај показује лицемјерност Стејт департмента и навео примјер да ријеч није написана о томе да је добру атмосфера око ЕУ урушио тај њихов лажни високи представник, којег штите.

“Из свега се види да се од нас само покушава тражити подаништво и послушност до мјере да без обзира шта и како они учинили, ми морамо то да пратимо ма колико да је то штетно за нас, понижавајуће или губљење нашег статуса. И ми би требало њима да аплаудирамо и да будемо онда за њих добри момци”. Треба да знају да такве добре момке” у овој гарнитури политичара неће наћи”, истакао је Додик.

Он је навео да је веома поносан на своју екипу људи који трпе неоправдану дисквалификацију, санкције и све те ружне ријечи које се могу чути од појединаца, неких квазианаличара и плаћених исламских лобиста широм свијета, који настоје да задрже наратив о “лошој” Републици Српској која треба да буде скрајнута, укинута, кажњена, да нестане, а њен народ да се казни.

Подијели: