Када се поштују Устав и надлежности, тада нема потребе да било ко чини уступке

29.02.2024.

Када се поштују Устав и надлежности, тада нема потребе да било ко чини уступке. Када се уважавају интереси свих народа, компромиси су логична посљедица, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Усвајањем Програма економских реформи Босне и Херцеговине 2024 – 2026. и Закона о државној служби у институцијама Босне и Херцеговине, испуњене су још двије обавезе Босне и Херцеговине на европском путу. Република Српска је све вријеме била посвећена том циљу – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Наводи да је све што се показало успјешним у земљама ЕУ, за Српску увијек било прихватљиво.

– Поштовање и његовање различитости темељ је европског јединства. Поштовање чињенице да права једних престају гдје почињу права других, темељ је европских одлука. Зато је поштовање бирача, институција, Устава и надлежности у БиХ европско питање.
Заштита сопствених интереса и усаглашавање с интересима других је механизам ефикасног функционисања – каже Додик.

“Многима би се допао да се ниси трудио допасти се свима”, ријечи су Моме Капора, једног од најумнијих људи рођених на овим просторима.

– Када нам мишљење и суд народа које представљамо и који су нас изабрали буду најбитнији, а импресије странаца споредне, БиХ ће изаћи из ћорсокака на европски пут. Тада ће и они показати поштовање према нама – поручио је Додик.

Подијели: