Како објаснити бошњачким политичарима да БиХ никоме није важна, осим људима који у њој живе

28.06.2024.

Не знам како су бошњачки политичари ушли у погрешан филм да сви свјетски лидери ујутру када се пробуде прво помисле на БиХ, да нико на овом бијелом свијету нема преча посла, већ само да се бави БиХ, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Временом сам спознао да је узалудно очекивати од људи који су пошли од погрешне премисе да донесу исправан закључак. Тако је једној суперсили Русији важно да БиХ буде блокирана, другој, Америци, да иде напријед, трећој, Кини, да буде по страни – истиче Додик у објави на Иксу.

Истиче да се понашају да као да је БиХ надсила, као да је планета.

– Који је генијалан ум смислио да Русија хоће да блокира ЕУ преко БиХ, која јој је далеко хиљаду и по километара, а не преко Молдавије, која јој је у дворишту?  Како неко мисли да прода причу да сам ја јачи од руских трупа, будући да Русија у Молдавији има своју енклаву и стационирану своју војску? – рекао је Додик.

Како су бошњачки политичари ушли у погрешан филм да сви треба да одлучују о БиХ, само да не бисмо одлучивали ми који у њој живимо?, упитао је Додик.

– Кажу, када уђете у погрешан воз, све станице су погрешне – изјавио је Додик.

Упитао је да ли има неко да бошњачке политичаре изведе из тог воза?

– Да им се више не причињавају шпијуни, спољни и унутрашњи непријатељи. Да ли има неко да им објасни да Боно Вокс и “У2” никада више неће бесплатно свирати у Сарајеву, а CNN преносити концерт? Да вијест о резолуцији о Сребреници није објављена ни у једном свјетском медију. Да БиХ никоме није важна, осим људима који у њој живе. Да напади на једне и додворавање другима неће ништа донијети, сем понижења. Да се у Европу не може тако што инструментализујете правосуђе, кршите Устав, законе, прописе, јер ЕУ је скуп правила и прописа који се поштују – додао је Додик,

Каже да двадесет година покушава да им објасни.

– Покушаћу и на састанку у Мостару. Чуда се догађају, понегдје, али БиХ је земља без логике, како то тачно каже Иво Андрић – закључио је Додик.

Подијели: