Компанија “Алумина” иде путем стабилизације

21.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да “Алумина” из Зворника иде путем стабилизације и да се чине све правне и финансијске радње које омогућавају стабилност ове компаније.

Додик је, након састанка са предсједником Управног одбора “Алумине” Зораном Стевановићем и сарадницима, рекао да се већ назире да ће ова компанија завршити са стечајем што ће јој омогућити инвестирања и развој.

“Назире се да ће бити завршен садашњи статус, да би ова компанија половином идуће године могла бити једна од највећих овдје са највећим степеном инвестиција”, изјавио је Додик новинарима након састанак којем је присуствовао и премијер Републике Српске Радован Вишковић, Његова светост патријарх српски Порфирије и епископ зворничко-тузлански Фотије.

Подсјећајући да “Алумина” послује десетак година без могућности финансијске подршке банака, што отежава рад, Додик је истакао да је битно да је у компанији сачувана супстанца, социјална стабилност, запосленост, радници, за шта је потребно више пословне дисциплине.

Подијели: