Компанија “Еко-инвест” улаже 100 милиона евра, важно да се очувају радна мјеста

30.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је циљ да компанија “Еко-инвестмент”, у чијем је власништву и фабрика “Целекс”, у наредном периоду повећа ниво производње и број запослених, а први корак за реализацију инвестиције од 100 милиона евра је Меморандум о разумијевању који су данас потписали премијер Српске Радован Вишковић и представник чешке компаније Милан Фило.

“Потребно је регулисати имовинско-правне односе да би се могли градити нови објекти и да би се могле поставити најмодерније машине у области производње папира. Компанија је извозно оријентисана и за Републику Српску је важно да у свом билансу има извоз који је важан економски показатељ”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Лакташима након потписивања меморандума о разумијевању.

Он је навео да је “Целекс” била увијек социјално одговорна компанија упркос тешким тренуцима, а посљедњи је пожар који је захватио погоне фабрике који је проузроковао вишемилионску штету.

“Извршавали су своје друштвене обавезе. Ово што се десило подразумијева потребу да Влада буде присутна”, рекао је Додик.

Он је рекао да су представници компаније одлучили да додатно инвестирају у Републику Српску.

“Договорили смо се шта Влада треба да учини и то је све дио меморандума. Моје је само да честитам. Нама је важно да очувамо радна мјеста и да подржимо компанију која даје добре резултате, и у наредном периоду”, навео је Додик.

Подијели: