“Kомшић наставио с политиком лажи”

16.11.2022.

Све што је Жељко Kомшић рекао у свом обраћању је чиста лаж, због чега сам и напустио конститутивну сједницу док је он говорио, рекао је Милорад Додик, новоизабрани предсједник Републике Српске.

Он је додао да Жељко Kомшић није изабран од стране грађана и грађанки, него га је бирао један дио Федерације, и то, како је навео, не онај који је требао – хрватски народ, како то налаже Устав БиХ, него бошњачки.

“Kомшић је преварама и лажима дошао до позиције у Предсједништву и по четврти пут отео Уставом дефинисано право хрватском народу да буде биран, а истим сплеткама користио се и све ове четири године које смо обављали дужност колективног шефа, да своје личне ставове представи као званични став Предсједништва”, написао је Додик на Твитеру.

Kако каже, све што је Kомшић рекао о интеграцијама с НАТО-ом је измишљотина.

“Не постоји НАТО пут БиХ, нема усаглашеног става о чланству, постоји само сарадња и оваквим својим надобудним понашањем и једностраним иступањем још једном је показао каква ће његова политика бити и убудуће. То је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану”, каже Додик.

Подијели: