Комшић нема право да Србима држи лекције о Предсједништву

07.07.2024.

Жељко Комшић се сада сјетио Предсједништва и сад му је важна одлука Предсједништва, а кад Денис Бећировић оде у свијет и “лаје” по Републици Српској, тада нема Предсједништва, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Такви као што је Комшић, хрватски члан Предсједништва БиХ, су срушили Предсједништво својим нелегитимним избором као хрватски члан Предсједништва. Вјероватно су се он и Бећировић, бошњачки члан Предсједништва, договорили да он пита. Па питајте. Ми вас питамо откуд ви у Генералној скупштини УН-а. Гдје је ту став Предсједништва, гдје је став Предсједништва када гласате по раличитим мјестима у свијету. Како се онда нисте сјетили да има Предсједништво – рекао је Додик, реагујући на изјаву Комшића поводом свечаног дефилеа кадета војне и полицијске академије Србије  Приједором уочи обиљежавања 82. године од Битке на Козари.

Упитао је како се нису сјетили Предсједништва кад је Бећировић прије неколико дана био у Италији и тамо говорио у име БиХ и лажно се представљао.

– Смета им десетак момака који су припадници академије, ненаоружаних јер је догађај око Козаре једно велико стратиште за српски народ. Умјесто да кажу реченицу на ту тему, њима сметају момци и дјевојке који су поносни на униформу коју носе – рекао је Додик.

Поручио је да га неће ни сљедећи пут питати.

– Дођете у позицију да сада нама држите лекције и питате гдје одлука Предсјдништва, а нисте се сјетили на базичним стварима. Шта очекујете, да ми поштујемо БиХ коју сте ви срушили и Предсједништво којег нема. То нећемо да поштујемо, а нећете ни ви. Кад се будете вратили у оквире Предсједништва и увјерите нас да озбиљно мислите онда ћемо разговарати на ту тему – поручио је Додик.

Подијели: