Конаковић се заиграо – неће добити политичке поене ако буде на фону приче о ЕУ

07.02.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се министар иностраних послова иностраних у Савјету министара Елмедник Конаковић заиграо говорећи о санкцијама и изолацији Српске.

– Непотребно је да Конаковић држи предавања. Питање што се тиче ЕУ није упитно, али је упитно спровођење 14 приоритета што су тражили из ЕУ – изјавио је Додик за РТРС.

Истакао је да Конаковић покушава да буде портпарол ЕУ говорећи и пријетећи санкцијама.

– Мислио је да ако буде на фону приче о ЕУ, да ће му то донијети поене. Неће. Показаће се да СДА и друге политичке партије тамо, имају већу подршку него Конаковић. Што се тиче санкција, то је оно што жели и тражи од других. Њима “сипа” ријечи у уста. Он није никакв минстар иностраних послова, јер се само залаже за своју малу политичку партију, која је добила безначајан бројх гласова у односу на нас из СНСД-а, странке која је политички гигант у сваком смислу – навео је Додик.

Нагласио је да Конаковић треба да разговара са званичницима Српске.

– Не занима ме шта прича са неким министрима. Треба са нама да се разговара, јер ми доносимо одлуке. То што је он спреман да прихвати да неко други у име њега одлучује, то је његова ствар. Наша ствар је да кажемо да ми представљамо легитимно српски народ и да имамо исто жеље – навео је Додик.

Истакао је да је Конаковић напао и Русију изјавом “да ће се показати да ли је Додик руска марионета, сада када су врата ЕУ отворена за БиХ”.

– С друге стране Конаковић прихвата да се овдје промовише њемачки и холандски инетерес, као и интереси ЕУ, САД, и то је њему све у реду. Какав си ти човјек? Ако си патриота било чега, онда не може неко други да дође овдје и говори шта је најбоље. Конаковић је скоројевић и није политичар за дуге стазе – нагласио је Додик.

Подијели: