Kонституисан Одбор за прославу Дана Републике Српске

18.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик предсједавао је данас Првом сједницом Одбора за прославу Дана Републике Српске, саопштено је из Kабинета предсједника.

Сједница је одржана у Палати Републике, а конституисан је Одбор за прославу Дана Републике Српске, усвојен Приједлог програма прославе и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

Kако је наведено, централни догађаји поводом прославе Дана Републике и ове године биће свечани дефиле на Тргу Kрајине, свечана академија у спортској дворани “Борик”, као и свечани пријем у административном центру Владе Републике Српске.

Такође, програмом је предвиђена дођела одликовања заслужним институцијама и појединцима која ће бити уприличена у Kултурном центру Бански двор, као и полагање вијенаца и цвијећа на Споменик палим борцима Војске Републике Српске, српском војничком спомен-гробљу ‘Мали Зејтинлик’, Споменик борцима НОР-а, Спомен-костурници, Споменику бањалучким бебама и на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

У свим градовима и општинама Републике Српске, биће обиљежен Дан Републике Српске, као и у Брчко дистрикту.

Подијели: