Kотор Варош добио нову зграду Општинске управе

28.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је нова зграде Општинске управе у Kотор Варошу једна од најљепших управних зграда у Републици Српској.

Додик је истакао да је отварањем нове зграде Општинске управе из Kотор Вароша послата симболична порука да ће сада бити још функционалнија, са жељом да се страни инвеститори и бројни привредници осјећају пријатно.

“Честитам начелнику и његовим сарадницима што су се у тешка времена пандемије и других непредвиђених околности одлучили да изграде овакав репрезентативан објекат на понос свих грађана ове локалне заједнице, али и оних који долазе из других средина и овдје раде, привређују и бораве”, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, ово је значајан пословни корак, а важну ствар представља чињеница да су сви уложили максимум напора да Kотор Варош постане још боље мјесто за живот.

Начелник Kотор Вароша Зденко Сакан изјавио је да је изградњом зграде ријешен вишегодишњи недостатак адекватног простора за општинске службе које су до сада биле смјештене у неусловним просторима на више локација.

“Изградњом новог објекта Општинске управе све службе ће бити приступачније у погледу пружања услуга и инвестиционих потенцијала, доступности информација и проактивности у рјешавању захтјева привредника. Грађани Kотор Вароша су добили репрезентативан објекат, који представља симбол града”, каже Сакан.

Према његовим ријечима, данас су грађани Kотор Вароша свједочили историјском моменту, јер ће нови објекат бити залог за млађе генерације и мјесто на којем ће се сваком настојати помоћи у рјешавању било каквог проблема.

“Жељели смо показати да имамо смјелости, знања, воље и радног полета да реализујемо пројекат којим ћемо се, корак по корак, приближавати стандардима и токовима који постоје у савременим европским државама”, закључио је Сакан.

Додик и Сакан данас су свечано отворили нову зграду Општинске управе у коју је уложено 4,5 милиона KМ, од чега је Влада Српске обезбиједила 300.000 KМ.

Ријеч о објекту од 2.360 метара квадратних корисне површине који има сутерен, приземље и три спрата.

У подрумском дијелу објекта обезбијеђене су подземне гараже за потребе локалне самоуправе, скупштинска сала са пратећим садржајем, простор за архиву, помоћни простор и котловница.

Kамен темељац за нову зграду општине положен је у септембру 2019. године.

Подијели: